Mesterhus er landets største boligbygger

Mesterhus er tilbake på topp som landets største boligbygger, med 1.270 igangsatte boliger i 2016, viser tall Boligprodusentenes Forening.

Byggmann Gruppen følger på andre plass med 1.206 boliger, mens Blink Hus på tredje plass, igangsatte 1.188 boliger. De tre øverste på lista er alle boligkjeder som består av frittstående byggefirma med felles merkevare og profil.

Først på fjerde plass finner vi OBOS som lå på topp i fjor. Selv med en økning i andel igangsatte leiligheter i 2016, er OBOS og Selvaag Bolig fortsatt de eneste rene prosjektaktørene som oppnår en plassering på topp-10-listen i 2016.

Man finner de samme 10 aktørene på «ti på topp» listen som i fjor, dog med noen innbyrdes bytting av plassering.

– I motsetning til mange andre land, domineres ikke det norske boligmarkedet av noen få store aktører. Det er mange boligprodusenter som konkurrerer om markedsandelene og det er jevnt mellom flere på lista. Landets 10 største aktører utgjør 32 % av boligigangsettingen i 2016, heter det i en melding fra Boligprodusentene.

– Vi er stolte av å være Norges største boligbygger.

Mesterhus er opptatt av å bygge det folk vil ha, og det er fint å se at det gir høye igangsettingstall, sier kjededirektør, Tore H. Mjaavatn i Mesterhus.

I løpet av 2016 kjøpte Mestergruppen Nordek, og fikk dermed også Blinkhus inn i konsernet. Mestergruppen omfatter nå de tre boligkjedene Mesterhus, Systemhus og Blinkhus. Systemhus igangsatte 1006 boliger i 2016, og Blinkhus 1188. Totalt igangsatte konsernet 3464 boliger i 2016.

Kilde: bygg.no